Verstappen behaalt eerste overwinning in Australië na tumultueuze race met meerdere rode vlaggen

Max Verstappen heeft zijn eerste overwinning behaald tijdens de Grand Prix van Australië. De Limburger, die vanaf pole position startte, toonde op Albert Park aan dat hij, ondanks een chaotische slotfase, ook dit seizoen de dominante kracht in de Formule 1 blijft.

De Britse coureur Lewis Hamilton, die in 2008 en 2015 als beste eindigde Down Under, behaalde een eervolle tweede plaats. Fernando Alonso zette zijn uitstekende seizoensstart voort door in de derde race van het seizoen met zijn Aston Martin als derde over de finish te komen.

In de slotfase was het nog even spannend voor Verstappen en Red Bull, aangezien de race drie ronden voor het einde werd stilgelegd. Bij de hervatting zat Hamilton dicht op de hielen van Verstappen, maar de regerend wereldkampioen hield het hoofd koel.

Een ronde later werd de race opnieuw stilgelegd met een rode vlag (in totaal vier keer) vanwege verschillende crashes. De wedstrijd werd hervat, maar dit had geen invloed op de uitslag.

De Vries moet opgeven

Nyck de Vries was in de slotfase een van de vier coureurs die na de chaotische hervatting met aanrijdingen en crashes de strijd moesten staken. Dit is het minst succesvolle resultaat voor de AlphaTauri-coureur, nadat hij in Bahrein en Saudi-Arabië als veertiende eindigde.

(Later meer)