Alonso schittert tijdens F1-trainingen in Bahrein, Verstappen en De Vries volgen

De start van het nieuwe Formule 1-seizoen is een feit. In Bahrein begon het raceweekend met de vrije trainingen ter voorbereiding op de grand prix van zondag.

Tijdens de eerste sessie noteerde Sergio Pérez van Red Bull de snelste tijd, gevolgd door Fernando Alonso en zijn teamgenoot Max Verstappen. Nyck de Vries, rijdend voor Alpha Tauri, eindigde op de zestiende plaats.

In de tweede training was het Alonso die de snelste tijd neerzette. Verstappen en Pérez eindigden op de tweede en derde plaats. De Vries behaalde de negentiende tijd. Na afloop gaf De Vries aan dat hij had gehoopt dat het team verder zou staan dan waar ze nu zijn.

Verstappen ondervindt problemen in tweede training

De tweede training was een stuk interessanter dan de eerste. De eerste sessie werd voornamelijk gebruikt om gegevens te verzamelen over de gloednieuwe auto’s, terwijl in de tweede training serieus werd geoefend voor de kwalificatie op zaterdag.

Verstappen uitte zijn ongenoegen over de RB19, de nieuwe wagen waarmee hij vorige week tijdens de testdagen nog indruk maakte. De auto leek niet helemaal in balans en hobbelde af en toe over het circuit van Sakhir tijdens het eerste deel van de tweede training.

Desondanks was Verstappen na afloop gematigd positief over de auto. “Het was een lastige start van de dag. Maar het gaat de goede kant op. Het ziet er goed uit.”

Tegelijkertijd domineerde Alonso, die dit jaar voor Aston Martin uitkomt, de training. De ervaren Spanjaard bevestigde zijn uitstekende vorm, die hij ook tijdens de testdagen had laten zien. Uiteindelijk reed Verstappen nog een sterke ronde, slechts 0.169 seconden achter de tijd van Alonso.

Verstappen prees Aston Martin na afloop voor de goede resultaten. “Ze zijn erg competitief en hadden een goede dag.”

De Vries, die zijn eerste grandprixweekend als vaste Formule 1-coureur beleeft, kon in de tweede training geen grootse indruk maken. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda was eveneens langzamer dan verwacht: alleen Logan Sargeant van Williams was trager dan het Alpha Tauri-duo.

Bekijk hier de reactie van Nyck de Vries, die denkt dat de tegenvallende resultaten mede te wijten zijn aan het circuit:

De derde en laatste training start zaterdagmiddag om 12.30 uur Nederlandse tijd. Om 16.00 uur begint de kwalificatie.

Red Bull dominantie

Na de testdagen van vorige week waren Ferrari en Mercedes, vorig jaar de belangrijkste rivalen van Red Bull, enigszins bezorgd. Verstappen leek toen geen enkele moeite te hebben met de nieuwe wagen en zette indrukwekkende tijden neer. Het is nu afwachten of Red Bull deze dominantie kan voortzetten tijdens de rest van het raceweekend in Bahrein.