Verstappen schittert in Miami met overwinning vanaf negende startpositie

Na een teleurstellende kwalificatie moest Max Verstappen vanaf de negende plaats starten tijdens de Grand Prix van Miami. Op het circuit rond het American football-stadion in Florida waren moeilijke omstandigheden verwacht. Desondanks behaalde de Nederlander een probleemloze overwinning.

“Het verliep soepel en ordelijk”, aldus Verstappen over de race. “Wanneer je vanaf de negende plaats wint, geeft dat veel voldoening.”

Gedurende de trainingen en kwalificatie gleden verschillende auto’s van de baan door een gebrek aan grip. Echter, op zondag vond de race plaats zonder enig incident. Geen enkele uitvaller en slechts twee achterblijvers die op een ronde achterstand werden gezet. De Red Bulls staken met kop en schouders boven de rest uit.

Entertainment voor de start

Het spektakel in Miami vond plaats vóór de start, waar rapper LL Cool J de coureurs één voor één introduceerde, begeleid door een orkest en cheerleaders. Tientallen beroemdheden liepen ondertussen over de startgrid. De race zelf was eerder eentonig.

Verstappen toonde echter perfectie in Miami. De tweevoudig wereldkampioen maakte geen enkele fout. “Het was inderdaad een goede race. Ik kon bij de start uit de problemen blijven en vervolgens de ene na de andere auto passeren.”

Twee voor de prijs van één

Het hoogtepunt was een actie waarbij Verstappen in één beweging zowel Charles Leclerc als Kevin Magnussen achter zich liet. Na vijftien ronden had hij, op Pérez na, iedereen ingehaald. De Mexicaan moest al snel naar binnen voor een bandenwissel, waardoor Verstappen de leiding nam.

“Op de harde banden kon ik heel lang door blijven rijden, dat maakte het verschil vandaag”, aldus de Limburger. Toch kwam hij na zijn pitstop net achter Pérez weer de baan op. Twee ronden later had hij de Mexicaan alweer ingehaald. “Het was een leuke strijd met Checo.”

In het wereldkampioenschap heeft Verstappen nu veertien punten voorsprong op Pérez. Maar wie zag hoe gemakkelijk Verstappen in Miami van de negende plaats naar de overwinning reed, twijfelt er geen moment aan dat hij op weg is naar zijn derde wereldtitel.

De nederlaag van Pérez, die vanaf poleposition startte, moet een flinke mentale klap zijn voor de Mexicaan. Hij droomt dit jaar openlijk van een strijd om de wereldtitel, maar werd in Miami eenvoudig verslagen.

“Het was een zeer verdiende overwinning voor Max”, gaf Pérez toe. “Hij had een geweldige snelheid op de harde banden, terwijl ik op de mediums niet zo snel ging als gehoopt.”