Verstappen en Red Bull veroveren pole bij seizoenstart in Bahrein

Max Verstappen heeft vandaag de poleposition veroverd voor de eerste Grand Prix van het seizoen. De Red Bull coureur heeft de volgende beste tijd neergezet op de startgrid, vlak voor zijn teamgenoot Sergio Pérez. Charles Leclerc en Carlos Sainz zetten respectievelijk de derde en vierde tijd neer.

De Vries heeft moeite in Bahrein

heeft het eerste GP-weekend als vaste F1-coureur geen succes, want hij haalde het niet verder dan de eerste sessie. Nyck de Vries moest in Q1 genoegen nemen met de laatste plek, want Carlos Sainz reed in de eerste sessie de snelste tijd. Desondanks moet De Vries niet vanaf de allerlaatste plek starten, vanwege een tijdstraf van Pierre Gasly.

Stroll verrassing in Q2

Ondanks zijn polsblessure leverde Lance Stroll een knappe prestatie door door te dringen tot Q2. Volgens insiders praat dit nog meer over het sterke werk dat conformeren hebben geleverd met de Aston Martin’s. Ook Fernando Alonso kwam met zijn nieuwe team uit de bus, want de tweevoudig wereldkampioen noteerde de vijfde tijd.

Max Verstappen domineert Q3

In de laatste sessie lieten Verstappen en Red Bull geen ruimte voor twijfel. Max liet Lewis Hamilton achter zich en verbeterde zijn eigen tijd in de laatste seconden. Charles Leclerc dook onder de tijd van de Nederlander, maar moest toch de schouders ophalen met de tweede plaats. Tot slot zetten zowel Verstappen als Pérez hun naam neer op de poleposition.