Van der Duin eindigt als vijfde in omnium tijdens slotdag Nations Cup in Canada

Maike van der Duin behaalt vijfde plaats in omnium op slotdag van het Nations Cup-weekend

Tijdens de slotdag van het Nations Cup-weekend in het Canadese Milton, heeft Maike van der Duin de vijfde plaats behaald in het omnium. De Britse Katie Archibald domineerde de eerste drie onderdelen en verzekerde zichzelf van de gouden medaille tijdens de puntenkoers.

Eerdere prestaties van Van der Duin tijdens het weekend

Van der Duin behaalde vrijdag een bronzen medaille op de afvalkoers en eindigde zaterdag samen met Daniek Hengeveld op de vierde plaats in de madison. In het omnium eindigde ze als zesde (scratch), tweede (temporace; ze was de enige die Archibald bijhield toen deze een ronde voorsprong nam) en negende (afvalkoers).

Van der Duin’s prestaties in de puntenkoers

In de afvalkoers leek Van der Duin al wat vermoeid en tijdens de puntenkoers bleek haar energie op te zijn. Ze voegde slechts één punt toe aan haar totaal, wat resulteerde in een vijfde plaats in het omnium.