Ondanks succes in Bakoe, blijft Pérez teleurgesteld over Australië: ‘Het heeft veel gekost’

Sergio Pérez beleefde een uitstekend weekend in Azerbeidzjan, waar hij zowel de sprintrace als de GP won en zijn teamgenoot Max Verstappen versloeg. Hoewel hij tevreden was met deze prestatie, bleef de teleurstelling van het vorige raceweekend in zijn gedachten hangen.

In Melbourne, Australië, had Pérez drie weken geleden namelijk veel pech. Hij kampte met een technisch probleem aan zijn remmen, dat niet op tijd verholpen kon worden voor de kwalificatie van de race. Tijdens Q1 belandde hij onverwachts in de grindbak en moest uiteindelijk zelfs vanuit de pitstraat starten.

Desondanks wist Pérez zich nog naar een vijfde plaats te vechten, maar de tegenslagen hadden een grote impact op hem. De Mexicaanse coureur vertelde dit zaterdag na zijn gewonnen sprintrace: “Het heeft echt mijn zelfvertrouwen aangetast. Ook het goede gevoel bij de auto was even weg.”

Nog niet vergeten

Zondagmiddag, direct na het winnen van de GP van Azerbeidzjan, bleek dat ‘Australië’ nog steeds in zijn achterhoofd zat. Via de boordradio zei hij: “Dit is geweldig, maar laten we ervoor zorgen dat er niet nog eens zoiets gebeurt als in Melbourne.”

Tijdens de persconferentie na de race legde Pérez uit waarom hij er nog steeds mee zat. “Ik baal er nog steeds van. Het heeft me veel punten gekost en anders had ik nu de leiding in het wereldkampioenschap gehad. Ik moet dit jaar elke kans benutten en weet dat ik de zwaarste tegenstander van allemaal heb.”

Hij doelde hiermee uiteraard op zijn teamgenoot Max Verstappen, die zijn eerste plaats in Bakoe verloor na een ongelukkige pitstop. De regerend wereldkampioen zat de halve race achter Pérez aan, maar slaagde er niet in om hem in te halen.

Met zijn succesvolle weekend in Azerbeidzjan houdt Pérez zijn hoop op de wereldtitel levend. “We zullen strijden om de titel, maar met respect voor elkaar en voor het team. Vandaag heb ik opnieuw bewezen goed met druk om te kunnen gaan. Ik heb vanaf het begin van de race vol gas gegeven.”

Verstappen berust

Na de kwalificatie zat Verstappen vol frustratie, over het nieuwe sprintraceformat en over het rijgedrag van George Russell van Mercedes. Na de race overheerste bij hem echter berusting.

Een ongelukkig getimede pitstop, vlak voordat de rode vlag werd gezwaaid na de crash van Nyck de Vries, kostte hem zijn race. “Ik denk dat ik gewoon een beetje pech had vandaag”, aldus Verstappen.

In Bakoe klaagde Verstappen via de boordradio over zijn auto. “Er was nie