De Vries komt tot stilstand in kwalificatieronde voor Azerbeidzjaanse Grand Prix

Tijdens de kwalificatie voor de Azerbeidzjaanse Grand Prix kwam Nyck de Vries, de Nederlandse coureur van AlphaTauri, vroegtijdig tot stilstand. Na een moeilijke bocht belandde hij met hoge snelheid tegen de muur, waardoor zijn kwalificatie ten einde kwam. Gelukkig raakte De Vries niet gewond bij het incident.

Eerder op de dag had De Vries nog een indrukwekkende vrije training gereden, waarbij hij de zesde snelste tijd neerzette. Het is nog onduidelijk of de crash tijdens de kwalificatie te wijten was aan een fout van de coureur zelf of aan een technisch probleem met de remmen.

Deelname aan Sprint Shootout en startpositie voor zondag

Ondanks de crash zal De Vries zaterdag gewoon deelnemen aan de Sprint Shootout, de kwalificatieronde voor de sprintrace. Door het incident tijdens de kwalificatie zal hij echter op zondag vanaf de laatste positie moeten starten.

Max Verstappen wist de snelste tijd neer te zetten in de eerste sessie van de kwalificatie en is op dit moment bezig met Q2. Meer informatie hierover volgt later.